Tardonai Községi Sportegyesület honlapja.

Épp testben épp lélek, avagy a sport támogatja az egészséges testi fejlődést, a sportolás eredményeként a sportolók személyisége értékes tulajdonságokkal gazdagszik!

TARDONAI KÖZSÉGI SPORTEGYESÜLET

SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

2013/2014

 

I  Bevezetés

Tardona község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekszik, a Kazincbarcikai kistérségben.  A megyében nagyon nagy a munkanélküliség aránya, így az anyagi háttér hiánya miatt az emberek nem tudnak sportolni, és gyermekeiket se tudják szervezett keretek között sportoltatni. A fenti problémát próbálja orvosolni a Tardona Községi Sportegyesület azzal, hogy lehetőséget nyújt minden érdeklődő számára a focizásra. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekekre, próbáljuk őket a legnagyobb létszámban megmozgatni, illetve folyamatos edzés mellett a legjobb eredményt elérni velük.

Szervezetünk 1996. óta működik. Működésünk során a Tardona Községi Önkormányzat tulajdonában lévő pályát és öltözőt használjuk. Működésünkhöz az Önkormányzat támogatás formájában minimálisan hozzájárul, de ez a támogatás sajnos csak az alapvető működési feltételekhez elég. Az edzők, karbantartók társadalmi munkában végzik feladatukat, bérezésben nem részesülnek.

 

II. Sportfejlesztési programunk funkciói

A sportfejlesztési programunk társadalmi funkciói: szórakoztató, gazdasági, egészségmegőrző és példakép szerepet tölt be a program. A szórakoztató funkción belül nagyon fontos a szocializációs hatás - a közösségteremtő erő. Egy kis településen - mint Tardona - nagyon fontos, hogy az emberek összetartsanak és segítsék egymást.

A példakép szerep szintén lényeges megyénkben. A fiataloknak nincsenek céljai, példaképei, és kitörési lehetőségként jelenhet meg az életükben a futball.

A futball kiemelt szerepet játszik a fizikai és mentális egészségmegőrzésében, az egészségtudatos magatartás kialakításában. A sportolás pihenést, örömforrást és élvezetet nyújtó hasznos időtöltés, amely hatékony eszköze lehet a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatásának. A sport az egészség mellett a nevelés egyik legfontosabb eszköze is, mely játékosformában vértezi fel megoldási készletekkel a fiatalságot. A fentiek miatt is törekszünk arra, hogy minél több gyereket szólítsunk meg, és minél fiatalabb korban.

Sportfejlesztési programunk gazdasági hatásai: a kivitelezési munkálatok elvégzésére mindenképp helyi vagy közeli településen működő vállalkozást fogunk felkérni, ezzel munkát teremtve a helyi lakosság számára. Beszerzéseink során is törekszünk a hazai termékek vásárlására.

A fenti munkahelyteremtő hatáson kívül fontos megemlíteni azt, hogy a támogatás elnyerése és a beruházások megvalósítása után egyre több mérkőzést tudunk megtartani, más csapatoknak is edzőhelyet tudunk biztosítani, és ezzel fellendítjük a településünk idegenforgalmát is.

Jelen sportfejlesztési program kockázataként talán az önrész megszerzését emelhetjük ki. Ezen kockázati tényező kiküszöbölése érdekében az önrészt próbáltuk minimalizálni, valamint a helyi önkormányzattal és több környékbeli vállalkozóval is előzetes szóbeli megállapodást kötöttünk arra, hogy jelen program megvalósításában támogatja szervezetünket.

 

III Versenysportok

Labdarúgó szakosztály

A labdarúgó szakosztály az alábbi korcsoportokat versenyezteti:

1. Felnőtt - 25 fő igazolt sportoló

2. U-19 - 25 fő igazolt sportoló

A felnőtt labdarúgócsapat kerete kb. 50 %-ban, az U-19 labdarúgócsapat kerete kb. 90 %-ban helyi lakosokból áll. A felnőtt csapatatnak heti 1 alkalommal, az U-19 csapatatnak heti 2 alkalommal tartunk edzést, társadalmi munkában. A felnőtt csapat a minden évben-decemberben megrendezendő Fenyő Kupán is elindul.

A felnőtt csapat a Megye III. Kazincbarcikai körzetében focizik, jelenleg a 10. helyen áll. A felnőtt csapatnál a cél a minél magasabb helyezés elérése.

A versenysport folyamatosságáról az utánpótlás hivatott gondoskodni, ezért hoztuk létre és versenyeztetjük az U-19-es ( ifi vagy tartalék ) csapatot.

A község sportegyesülete kiemelt feladatának tekinti az utánpótlás nevelését.

Az utánpótlás nevelés keretében a tehetséges fiatalok felkutatása, versenyszerű sportolásra való felkészítése, minél több tornán részt venni. A tehetséges fiatalok felkutatása, kiemelése, és későbbiekben az ifi csapatba való beépítése.

 

IV. Célkitűzések:

A 2013/14 évi sportfejlesztési programunk a szakszövetségi stratégiához igazodva került meghatározásra.

Célunk a sport - ezen belül a futball népszerűsítése a lakosság minél nagyobb hányadában. Ezt főként a gyerekeken keresztül kívánjuk elérni. Több rendezvényt szervezünk az évadban a kisiskolásoknak és az óvodásoknak. Ezeken a rendezvényeken népszerűsítjük a sportágat és azon belül az Egyesületünket. A gyerekeken keresztül bevonjuk a szülőket, önkénteseket, valamint népszerűsítjük a sportot a nők / lányok körében is.

A szakosztály felszereltsége még hiányos, pótlásra szorul. Szükséges az edzések minőségének javítása céljából megfelelő sportfelszerelések beszerzése, melyet a látvány-csapatsport támogatás segítségével szeretnénk megvalósítani. Az utánpótlás nevelésénél szükséges a megfelelő tapasztalattal és végzettséggel rendelkező edző alkalmazása, melyre szintén jelen pályázatból kívánunk finanszírozni. A mérkőzésekre való utaztatás költségei is elég magasak. . Az öltöző épülete nagyon rossz állapotban van, évek óta nem volt felújítva, csupán a tisztasági festést tudtuk elvégezni társadalmi munkában. A fentiek finanszírozására is a TAO program nyújt fedezetet.

A tervezett projekt időtartama: 2013.07.01.- 2014.06.30

A tevékenységek ütemezése nagyban függ attól, hogy a támogató mikor utalja át részünkre a támogatási összeget, hiszen csapatunk nem rendelkezik szabad tőkével.

A fentiek függvényében szeretnénk az ingatlan felújítást 2013. 09.30-ig befejezni.

Az egyéb költségekre tervezett támogatási összegek (utazási költség, sportszerek, sportruházat beszerzése, stb) az idény folyamán folyamatosan kerülnek felhasználásra.

A sportfejlesztési programban megfogalmazott feladatok, célkitűzések megvalósításához széles körű összefogás szükséges az állam, az önkormányzatok és a civil szervezetek között.

 

Tardona, 2013. április 29.

                                                                          Sütő Zsigmond

                                                                                elnök

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 2
Heti: 18
Havi: 10
Össz.: 15 395

Látogatottság növelés
Oldal: Sportfejlesztési program 2013/14
Tardonai Községi Sportegyesület honlapja. - © 2008 - 2024 - tardonaikse.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »